Iarna ninge?

Eu și acuma mă mir când mă uit pe geam și văd că iarna ninge.
De asemenea se miră și Ministrul Transportului și cam fiecare primar din țară.

De ce?

Pentru că nu este ceva obișnuit să ningă iarna. Nu este obișnuit ca în Decembrie să fie deja lăzile cu material antiderapant (nisip, sare, Traian Băsescu) pregatite pentru a fi folosite. Ar fi ceva ieșit din comun să vedem firmele de salubrizare lucrând de zor pentru a intreține fluența traficului până și în cele mai mici orașe (în acest caz Bucureștiul este deja scufundat sub aizbărgi?).

Fac un drum de 10 minute până la magazin și văd mașinile cu motoarele turate (unele chiar până la ~4000rpm) circulând cu 10 km/h patinând cu cauciucurile de vară iarna pe gheața.

Da, și șoferii care participă în traficul urban și rural, sunt de asemenea mirați că iarna ninge. Păi fir-ar mama ei de iarnă, asta e iarnă?
Țin minte când eram prin clasele primare, (se întâmpla prin 1997 - 1998) că erau aici în Baia Mare, ierni cu mult mai multă zăpadă și un frig mai pătrunzător decât în prezent. Ce? Stai! Am povestit cu mama într-o seară și mi-a zis ce ierni erau aici când avea ea 8 - 9 ani.
Și lumea atunci se descurca, ieșea de dimineață, cu lopeți și alte unelte folosite la dezăpezire. Pe atunci era de ințeles faptul că fiecare om își curăța pe domeniul lui zăpada deoarece atunci nu erau alte metode, nu era evoluat sistemul de salubritate publică, transportul materialelor și a uneltelor etc. ca în prezent. Dar oamenii se descurcau și nu se scufunda placa tectonică cu ei in șură.

Azi, în anul 2009, secolul XXI, o iarnă mult mai lejeră decât în deceniile trecute, tehnologie avansată, culegem gunoiu' cu mertzanu', dar totuși, nu se face față condițiilor.

Ni s-a urcat democrația la cap și am ajuns să avem iluzia, că Drepturile Omului și Constituția ne vor pune lanțuri pe roți la Dacie, că vor împrăștia nisip și sare pe drumuri, că vor curața parcările și drumurile.

Crăciun fericit, belferilor!

PS: Dacă nu sunt în stare primăriile și Ministrul Transportului să își asume responsabilitățile de rigoare, poate ar trebuii să ne rugăm de Traian Băsescu, dacă ar fi binevoitor să ne schimbe peștii, pungile și pelerinele de ploaie portocalii cu mesaje electorale pe care a fost atâta de "bun" să ni le ofere, cu lopeți de zăpadă, tot portocalii dar imprimate cu splendindul chip al distinsului nostru președinte să-i dăm în gură ca la lopată.
Poate că așa vom mai lăsa lenea, că de la atăta OTV, Oana Zăvoranu, chips-uri, prenadez-a-la-pungă, o să facem implozie controlată sub propria noastră greutate de popor activ.

0 Response to "Iarna ninge?"

Trimiteți un comentariu