Pâine? Peste graniță!

Azi dimineață, țigarea, cafeaua, ca tot românu' mă uitam la televizor. Spre oroarea mea erau știrile. Printre știri cu zăpadă, zăpadă cu zăpadă, zăpadă prin zăpadă, zăpadă glazurată cu țurțuri si zăpadă, zăpadă exfoliată de pe zăpadă... zăpadă, a urmat o știre de proporții internaționale.

Știrea suna ceva în genul:

Românii din Arad, își fac cumpărăturile de la vecinii din vest, trecând granița saptamânal, unii dintre ei chiar și zilnic pentru cumpărături la prețuri mai mici.
Aici, întâlnesc reduceri chiar și de 80% la carne, ulei, ouă și alte produse.

În vremuri în care peste tot în lume prețurile scad cu ocazia "Sărbătorilor de iarnă", să aibă și nenorocitul ăla de rând să își cumpere o ciocolată la care, cine știe de când poftește, la noi se scumpesc toate, inclusiv mâncarea expirată de care bubuie magazinele, doare un import nou la buget așa-i?

Acum 3 luni, eram într-un magazin din oraș. Acolo am observat un domn, pe la 65 - 70 de ani, care se uita la un raft cu ciocolată. Nimic excentric, cea mai scumpă cred că era 3.5 lei. A plecat, a oftat și nu a cumpărat. M-am uitat cu milă cum se depărta de acel raion un om trecut prin viață, care a ajuns la 70 de ani într-o țară presupus democrată și nu îl lasă sufletul să își cumpere o simplă ciocolată.

Atenție: moșnegii comuniști care vor să învârtă căcat și post-mortem într-o tară amestecată de tot... ăia sunt altceva, ăia-s un fel de „Tutankamon advertising”. La fel ca și babele alea ajunse la 120 de ani și vor să devină staruri porno. Nu este vorba despre moșu' ăla care își plimbă posterioru'-n Mercedes, dă ordine, legi, și se lingușește la următorul de deasupra lui, sta lipit în vreun post conducere ca cioara întinsa pe carosajul de Trabant de care dacă vrei sa scapi, atunci schimbi toată caroseria (sau tot Trabantul?).

Aici este vorba despre moșul simplu, de rând, care a muncit în uzine, în mine, combinate, fabrici, la infrastructura acestei țări și asta este chiar un caz general întâlnit peste tot în Romania. Iar, amintesc, că e nasol, deranjează și eu îs putin (mai mult) sadic, dupa toate acestea nu isi permite o ciocolata!

He... he-he... Îs mulți dintre ei care mor că nu își permit medicamentele de zi cu zi care îi ajută să supraviețuiască în viața asta de căcat.

Intrebare directă catre noul guvern si presedinte: Eu ce ficații stramoșilor voștrii ar trebuii să fac acuma, tânăr fiind, ca să mă asigur că voi putea avea o bătrânețe liniștită? Să dau în cap? Chiar aleatoriu nu pot, aș prefera să vă dau vouă, celor care sunteți de vină pentru situația actuala. Da, și parinților voștrii desigur. Să învăt? Mai zi o dată! Nu. Aș spune mai multe dar prefer sa las subiectul învatamantului pe mai târziu. Nu de alta dar am atâtea de spus, încât vreau să îmi organizez puțin informația inainte să o prezint, în cel mai usturător mod posibil.

Deci, ce hal de țară am ajuns să avem, dacă este mai rentabil să te sui in masina, să conduci masina 30 km dus 30 km intors pe splendidele drumuri de la noi, pe ruta Arad - Ungaria și la final să zici că ai iesit mai ieftin cu toate cumpărăturile calculând inclusiv combustibul?!
...speechless

0 Response to "Pâine? Peste graniță!"

Trimiteți un comentariu